Laurus Alapítvány

Köszöntjük a Laurus Alapítvány honlapján!

Normál nézet


Pályázatok


CLLD

Pályázatok


Oktatás

Felnőttképzés

Családi napközi

Csillagrózsa Tanoda Váralja 2017.

Csillagrózsa Tanoda Váralja 2014.

Csillagrózsa Tanoda Váralja 2010.


Szociális és közéleti tevékenységek

Lépjünk együtt a munka világába!

Lendület az álláskereséshez!

KAVICS

„ÉRTED” önkéntes program


Környezetvédelem

Környezetvédelmi versenyek

Komposztáljunk 2014.

Hírek

Együtt a jövőnkért 2010!

Együtt a jövőnkért!

Komposztálókat a Völgységbe!

Mindennapi környezetvédelem

Szakmai anyagok


Adományközvetítés, adományozás

Ukrán háború

1 % is számít

Segítse az Alapítvány munkáját adója 1%-ának felajánlásával!
Adószám: 18866623-1-17

Közlemény, az adózó rendelkezése szerint, a kedvezményezett részére átutalt összeg felhasználásáról.

Támogatóink

Csapó Viktor Dunaszentgyörgy
Katonai Hagyományőrző, Hadisírgondozó Kulturális Egyesület

„ÉRTED” önkéntes program
Hírfolyam

2013. október 17.

A Laurus Alapítvány és konzorciumi partnere az Aparhanti Független Roma Egyesület köszöni az Autonómia Alapítványnak, hogy az ÉRTED Önkéntes Programot a kommunikációs költségek biztosításával támogatta.


A dokumentum letölthető PDF formátumban is.

2013. október 16.

Ifjúsági Közösségi Szolgálat

A közösségi szolgálat szervezését a 2012/13-as tanévtől a középiskolák szervezik az osztályfőnökök közreműködésével. Az oktatási intézmény minden olyan szervezettel, magánszeméllyel, gazdasági társasággal szerződést köt, amelyhez közösségi szolgálatos diákot delegál. Az osztályfőnök feladata a diákok tájékoztatása, felkészítése a közösségi szolgálatra, az igények felmérése, illetve javaslattétel az együttműködési szerződések megkötésére az iskolavezetés felé, kapcsolattartás, egyeztetés a fogadó szervezetekkel. A megállapodástól függően a fogadó intézmény, az iskola munkatársa (osztályfőnök) vagy a szülő kíséri a diákot a közösségi szolgálat helyére.

Egy alkalom időtartama 60-180 perc. A munkafolyamat/ projekt végeztével feldolgozzák a tanulságokat a fogadók, vagy az osztályfőnök segítségével. Az 50 óra tartalmazza a tájékoztatás és feldolgozás időkereteit is, azt is a naplóban kell feltüntetni az osztályfőnök aláírásával.
A felhívás részletei itt olvashatóak.

2013. október 4.

Szeptember végén zárult az ÉRTED Önkéntes Program

Szeptember 27-én zárta az Európai Szociális Alap és hazai társfinanszírozású ÉRTED Önkéntes Programot a Laurus Alapítvány és az AFRE konzorciuma. A 12 hónapos projekt célja az önkéntesség népszerűsítése volt a völgységi településeken, Önkéntes Pont iroda létrehozása, amely jelentkezési lehetőséget biztosít az önkéntes munkát vállaló személyek és az önkéntesek munkájára igényt tartó szervezetek, intézmények, önkormányzatok számára is.

Az egy év alatt a pályázatban vállaltakat jelentősen túlteljesítve kétszáz önkéntest foglalkoztatott a két szervezet a települések érdekében. 11 750 órányi önkéntes munkát végeztek 7 településen a belső indíttatásból és a foglalkoztatást helyettesítő támogatásuk megtartása érdekében munkát vállalók. Az irodában minden önkéntessel szerződést kötöttek, illetve az elvégzett munkát jelenléti íven és fotókon dokumentálták.

2 alkalommal, májusban Váralján, augusztusban pedig Bonyhádon Izzító napot bonyolítottak le a szervezetek, amelynek célja az önkéntes munka eredményeinek bemutatása és az önkéntesség népszerűsítése, toborzás volt. A projekt keretében megújult a váraljai Ifjúsági Tábor, a bonyhádi Pitypang óvodába sövény, a közterekre fák kerültek, megújult a Széchenyi Iskola játszótere a szülők és pedagógusok munkája nyomán, a sportudvaron új futópályát alakítottak ki széles körű összefogással az iskola önkéntesei. Tevelen, Váralján, Nagymányokon, Majoson, Tabódon, Bátaapátiban, Mórágyon a temetők, közterületetek méltóbb, tisztább környezete is az önkéntesek munkáját dicséri. Tevelen az önkormányzat épületének tetőátrakását a temetői rózsasor ültetését, Mucsfán az óvoda kerítésének festését, a kisvejkei tanoda teljes külső és belső felújítását, a házak kalákamunkában felújítását is önkéntesek végezték el. Önkéntesek segítették a napi munkát a Városi Kórházban, a Széchenyi Iskolában, a Solymár Imre Városi Könyvtárban a váraljai és a kisvejkei tanodákban és a Laurus Alapítvány irodájában is és részt vettünk az árvízi munkálatokban is.

A projektzárón Dudás Olga projektvezető köszöntését követően Siklósi Krisztián és a Bartók Béla Zeneiskola Népzenei tagozatának fiataljai alapozták meg a hangulatot. Ezt követően mutattuk be a filmet, amely a projektről, az önkéntességről készült. A film a szervezetek honlapjáról is elérhető lesz. Ezt követően a projekt eredményeit mutatta be Ferenc Veronika szakmai vezető. Természetesen a projektzáró utolsó részében a szó a köszöneté volt. A szervezetek oklevéllel, ajándékokkal köszönték meg a legidősebb, legfiatalabb, legaktívabb, legtöbb órát teljesítők önkéntes munkáját. Az állófogadáson fehér asztal és jó falatok mellett nyílt lehetőség az élmények, emlékek felelevenítésére.

Dudás Olga elmondta, hogy csak a projekt ér véget, a munka folytatódik. Az Önkéntes Pont Iroda továbbra is várja a jelentkező önkénteseket és az önkéntes munka iránti igény bejelentését. Várjuk az érettségi megszerzéséhez közérdekű munkát teljesíteni szándékozók jelentkezését is, számukra is szervezzük a munkavégzés lehetőségét, ill. azon civil szervezetek, akik önkénteseket foglalkoztató szervezetté kívánnak válni segítséget, nyújtunk ehhez. A közeljövő önkéntesek által elvégzendő munkálatai közé tartozik a Perczel Mór utca 9. számú épület főbejáratának és az Önkéntes Pont iroda nyílászáróinak festése, ill. továbbra is dolgozik önkéntes az intézményekben, ősszel pedig a közterület gondozásban, faültetésben, ill. a kisvejkei 6 ház felújításában számítunk a munkájukra.

A PROJEKT VEZETŐI KÖSZÖNETÜKET FEJEZIK KI MINDEN ÖNKÉNTESNEK,
ÖNKORMÁNYZATNAK, INTÉZMÉNYI SEGÍTŐNEK, MEGVALÓSÍTÓNAK A KÖZÖSSÉGÉRT,
A TELEPÜLÉSEKÉRT VÉGZETT MUNKÁJUKÉRT.A beszámoló letölthető PDF formátumban is.

2013. szeptember 27.

Záró rendezvény2013. szeptember 4.

Az ÉRTED Önkéntes Program II. Izzító Napja

A Laurus Alapítvány és az Aparhanti Független Roma Egyesület konzorciumában megvalósuló „ÉRTED” Önkéntes Program augusztus 30-án tartotta a szakmai délutánnal egybekötött Izzító Napját. Délután 2 órás kezdettel a bonyhádi Koller Panzióba invitáltuk a környező települések önkormányzatainak és civil szervezeteinek képviselőit, a középiskolásokat, felsőoktatásban részt vevő hallgatókat és azoknak az intézményeknek képviselőit, akik önkénteseket szeretnének foglalkoztatni.
A szakmai délután megszervezésével az önkéntesség népszerűsítése, az önkénteseket foglalkoztató szervezetek és önkormányzatok, civil szervezetek tájékoztatása volt a célunk.

A délutáni rendezvényt Dudás Olga projektvezető nyitotta meg, aki bemutatta az „ÉRTED” Önkéntes Programot. A következő pár percben BONI Modern tánc tagozatos táncosa, Kulcsár Csenge Szarvas Szilvia vezetésével mutatkozott be. Dudás Olga megköszönve önkéntes munkájukat 1-1 logózott pólóval ajándékozta meg őket.

A következő másfél órában Knyihár Éva, a Baranya Megyei Önkéntes Centrum vezetője tartott interaktív tájékoztatót a résztvevők számára a közérdekű önkéntes munkavégzésről, megosztotta ötleteit, tapasztalatait ezzel kapcsolatban. A szakmai délután zárásaként Dudás Olga projektvezető egy állófogadással egybekötött konzultációra, illetve a Széchenyi István Általános Iskola udvarán tartandó Nyárzáró rendezvényre invitálta a vendégeinket. A délután következő helyszínén, a Széchenyi István Általános Iskola udvarán a tanévnyitó ünnepséget követően átadásra került az önkéntesek munkájával elkészült futópálya, amit a diákok egy sportágak bemutatásával vettek birtokba.

A műsor alatt a Baranya megyei Önkéntes Centrum jóvoltából élményfotózásra is lehetősége volt az érdeklődőknek, önkéntesek bőrébe bújva fotózkodhattak, illetve megtekinthették az önkéntességről szóló kiállítást is az iskola aulájában. 18 órától a Showder Klub egyik humoristája, Ricsi fiú lépett fel, aki előadásával egyaránt a kicsiket és nagyokat is megnevettette. Ezt követően az iskola 5. e osztálya mutatta be táncát.

A kisebbek nagy örömére Kovács Gábor muzsikus is elfogadta felkérésünket és egy fél órás műsor keretében mondókákkal és zenével kedveskedett az érdeklődőknek, bemutatta, hogyan lehet minden háztartásban fellelhető tárgyból hangszert csinálni, majd megszólaltatni azt.
A következő program során, mindenki táncra perdült, ugyanis igen népszerűnek bizonyult a ZUMBA JOCIVAL című programelem. Kicsi és nagy, diák és tanár együtt zumbázott az iskola udvarán. A rendezvény zárásaként a Sally Gardens ír népzenét játszott, sőt, táncra is bírta a közönségét.

Köszönjük az önkéntes fellépők, segítők munkáját!


A beszámoló letölthető PDF formátumban is.

2013. augusztus 13.

Izzító nap a Széchenyi Iskolával

Tisztelettel meghívunk Mindenkit a Laurus Alapítvány önkéntességet népszerűsítő rendezvényére és a Széchenyi Iskolával közösen szervezett Izzító napra.

Miért érdemes eljönni?
-.... mert a Pécsi Önkéntes Centrum vezetőjétől "első kézből" kaphat információt a közérdekű önkéntes munkavégzésről, az önkénteseket foglalkoztató szervezetek regisztrációjáról, a diákok kötelező közérdekű munkavégzéséről és mindezek kötelező adminisztratív feladatairól
- .... mert bemutatjuk, hogy a Völgységben milyen közcélú feladatokat láttunk el önkéntesek segítségével.
- .... mert ötleteket, tapasztalatokat kapunk más szervezetektől ...
- ....mert a konzultáció során a saját szervezete számára szabott információkat kaphat
-.... mert a rendezvényen fellépnek bonyhádi önkéntesek és jó hangulatban telhet a nyári szünet utolsó napja.
-.....mert amíg a felnőttek a kiállításon tájékozódnak, a gyerekek fotózkodhatnak, interaktív játékokat játszhatnak.
- ....mert megbeszélhetjük "közös dolgainkat", azt hogy hogyan lehet még jobban, egységesebben, hatékonyabban önkénteskedni!
- ... mert a gyerekek birtokba vehetik a nyáron önkéntesek közreműködésével is elkészült futópályát és a megújult játszóteret.
- ....mert az önkénteseknek nem csak munka hanem pihenés és szórakozás is jár!

A délutáni szakmai konferencián való részvételi szándékukat szíveskedjenek előre jelezni a
    laurusalapitvany@gmail.com e-mail címen,
    vagy a+3620/394-4459-es telefonszámon.

A Koller Panzió megközelíthetősége:


Nagyobb térképre váltásTöltsön velünk egy jó hangulatú napot!

Üdvözlettel: Dudás Olga kuratóriumi elnök

2013. augusztus 14.

2013. július 26.

BONI Széchenyi István Általános Iskola játszóterének felújítása

A Laurus Alapítvány az ÉRTED Önkéntes Program keretein belül 2013.07.24-én önkéntes szülők és gyermekek segítségével az iskola játszóterét felújították, melyhez szükséges eszközöket a TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0029 kódszámú pályázatból biztosították. A felújításnak köszönhetően szeptembertől újabb, szebb játszótér várja a gyermekeket a BONI Széchenyi István Általános Iskola udvarán.

Köszönet minden önkéntesnek, akik hozzájárultak a játszótér felújításához!

A beszámoló letölthető PDF formátumban is.

2013. július 16.

ÖNKÉNTES MUNKÁVAL ÚJULT MEG KISVEJKÉN A TANODA

A TÁMOP – 5.5.2-11/2-2012-0029 „Érted” Önkéntes Program keretében, 2013. július 2. - 2013. július 8. között új „ruhába öltözött” a kisvejkei Tanoda épülete. A program lebonyolítói a Laurus Alapítvány (főpályázó) valamint az Aparhanti Független Roma Egyesület (konzorciumi partner).
A konzorciumi partner 2013. június 01-től ismét tanodát működtet, melynek helyszíne Kisvejke. Az önkéntesek a helyieken kívül, környező településekről is érkeztek (Bonyhád, Lengyel, Tevel, Tabód-szerdahely, Aparhant és Szekszárd), hogy munkájukkal szebbé tegyék az épületet, valamint a környezetet, ahol az oda járó tanulók szabadidejüket töltik.

9 fő önkéntes, 7 fő ott dolgozó munkatárs, valamint a projekt vezetői is részt vettek a munkálatokban. A nagyobb tanodás gyerekek szintén kivették részüket a feladatokban. Egyaránt festettek, mázoltak és takarítottak a felnőttekkel. Az épület külső-belső meszelésén túl, az udvar rendezés során használt autógumiból készítettek játékokat, melyek mázolásában a kicsik is részt vehettek.

Önkéntes munkával, jó kedvvel, sok-sok nevetéssel és csupa szívvel telt meg az épület.

Mindenkinek köszönjük a munkáját, akik hozzájárultak a felújításhoz!

Ferenc Veronika- szakmai vezető


A beszámoló letölthető PDF formátumban is.

2013. június 28.

Szakmai tanulmányúton az ÉRTED önkéntesei és megvalósítói

Az ÉRTED Önkéntes Program önkéntes koordinátorai, menedzsmentje és néhány önkéntesét 2013 június 26-án szakmai tanulmányút keretében látták vendégül a Baranya Megyei Önkéntes Centrum munkatársai. A tapasztalatcsere során a Civil Közösségek Háza vezetője Vincze Csilla mutatta be az intézményt, annak épületét és működését. A gyönyörű Szent István téri épületben a mintegy 70 civil szervezet mellett működik az önkéntes centrum külön épületrészben.
A Laurus Alapítvány és az Aparhanti Független Roma Egyesület konzorciuma, mint a TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0029 ÉRTED ÖNKÉNTES PROGRAM projektgazdái a Völgységben, a Bonyhád és környékén lévő településeken 2012-ben kezdték meg az önkéntesség szervezését, népszerűsítését. Októberben ÉRTED Önkéntes Pontot hoztak létre Bonyhádon a Perczel Mór utca 9. szám alatt. A tapasztalatcsere során a szervezetek vezetői bemutatták a projektet, az eddig elért eredményeket, illetve kifejezték a Baranya Megyei Önkéntes Centrummal együttműködési szándékukat.

Az Önkéntes Centrum vezetője Knyihár Éva és munkatársai az ezt követő konzultáció során részletesen bemutatták az önkéntes munkaszervezési, adminisztrációs munkájukat, illetve számos jó gyakorlatot, tapasztalatot, ötletet ismerhettek meg a bonyhádiak.

Szó esett az önkéntesek toborzásának módjairól, az önkéntes munka iránti igény jelzéséről, a diákok kötelező önkéntes munkájáról, a foglalkoztatást helyettesítő támogatás miatt önkéntes munkát vállalók munkavégzésének szabályairól, az önkéntes törvényről és annak értelmezéséről, a központ tájékoztató és civil szervezeteket segítő munkájáról, ill. a Baranya megyei hálózati pontok működéséről és a regionális hálózat kiépítésének szándékáról, a központ módszertani feladatairól, ill. az önkéntes mentori feladatokról és adminisztrációs kötelezettségekről.

A délután során a teljes Civil Közösségek Háza és Szent István tér megtekintését követően az Önkéntes Centrum által az önkormányzattól gondozásra átvett kőkertben tettek sétát a látogatók, ill. betekinthettek az intézményben folyó önkéntesek munkájába.
A jó hangulatú, hasznos tapasztalatcsere nyomán a két szervezet további együttműködése alapozódott meg. A központ szakmai anyagokkal, tapasztalatokkal segíti a program lebonyolítását, a szervezetek pedig a regionális hálózathoz csatlakozva a projekt lezárulta után is koordinálják a Völgységben a közcélú önkéntes munkavégzést.


A beszámoló letölthető PDF formátumban is.

2013.06.26-án tapasztalatcserére került sor Pécsett, a Baranya Megyei Önkéntes Centrum munkatársaival

2013. június 10.

FELHÍVÁS - Tolna megyei árvízvédelemhez!!!

A Laurus Alapítvány önkéntes munkára várja mindazon lakosokat, akik a Tolna megyei árvízkárok csökkentése érdekében Bátán és Bogyiszlón árvízvédelmi munkákban (homokzsákok megtöltése, kitelepítés, önkéntesek ellátása) segítséget tudnának nyújtani.

A megyében a tetőzés jövő hét elején várható.


Most előzetes jelentkezést várunk azoktól akik segítenének név, cím, telefonszám, e-mail cím megadásával. Akár 1 napi munka is vállalható, minden segítő kézre szükség van!! A jelentkezőket a hozzánk beérkező jelzést követően fogjuk haladéktalanul értesíteni, így kérjük ne induljon el senki önállóan!
Az önkéntesek csoportos szállítását megszervezzük.


Értesítés esetén kérünk mindenkit, aki tud, eszközöket (lapátokat, gumicsizmát) hozzanak magukkal a hatékonyabb munkavégzés végett, mivel eszközök csak korlátozott számban állnak rendelkezésre. A tét több száz ember háza, mert a vártnál magasabb, az eddigieknél magasabb ár várható!

Segítsünk együtt a bajba jutott embereknek, településeknek!!!

Önkéntes munkára jelentkezni az alábbi telefonszámokon lehet:
Dudás Olga: 06-20/39-444-59
Laurus Alapítvány iroda: 06-74/454-460


A felhívás letölthető PDF formátumban is.

2013. május 22.

Izzítónap és tábornyitó

Az ÉRTED Önkéntes Program keretében a Laurus Alapítvány és konzorciumi partnere 2013. május 13-17 között önkéntesek segítségével újította fel a Váraljai Ifjúsági Tábort. Az önkénteseknek, és az első táborozóknak tábornyitót és Izzító napot rendeztek május 17-én.
Az Izzító nap célja az önkéntesség népszerűsítése, toborzása volt, e mellett a tábor során munkát végzők, és családjaik számára közösségi programok lebonyolítása, köszönetképpen munkájukért. A rendezvényt Dudás Olga projektvezető nyitotta meg, majd Filóné Ferencz Ibolya Bonyhád város alpolgármestere tartott beszédet.
Az Izzító Napon a résztvevők számára lehetőség nyílt Strohmayer Péter a Tolnai Tájak Íjász Egyesület tagja által az íjászat történetével megismerkedni, valamint kipróbálni. Az íjászat mellett paintballozni is volt lehetősége a résztvevőknek, önkénteseknek, táborlakóknak. A közönség számára Zumba bemutatóra is sor került Czékmány Diána és kis csapata vezetésével. A ritmust felvették velük a látogatók is.
A hirtelen jött eső ugyan elmosta a tábortüzet, de az ebédlőben késői estig tartó közös énekléssel, jó hangulatban zárult az este a Sonic Rise együttes tagjaival, Huszti Gáborral, és Schnieder Márkkal.

Köszönet az önkénteseinknek, támogatóinknak és együttműködőinknek, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a Váraljai Ifjúsági Tábor megújulhasson!


A beszámoló letölthető PDF formátumban is.

2013. május 16.

MEGÚJUL A VÁRALJAI TÁBOR

ÉRTED Önkéntes Program keretében a Laurus Alapítvány és konzorciumi partnere 2013. május 13-án elkezdte a Váraljai Ifjúsági Tábor külső és belső felújítását önkéntesek foglalkoztatásával.
Hétfőn a BONI gimnáziumi osztályából érkező önkéntesek és szülők, a 12 ház és a tanári szobák belső festését végezték el, kedden és szerdán a Kisvejkéről, Váraljáról, Bonyhádról érkező önkéntesek, és a bonyhádi keris diákok Jakab Anikó vezetésével pedig a házak és közösségi épületek külső festését végezték el.

A fiataloknak a munka mellett jutott idő a szórakozásra, és a csapatépítésre is. Vállalkozói támogatás által a tábor és környékének zöld területeit is rendbe tették a pénteki tábornyitóig, csütörtökön a tábor épületeinek lábazat festése és takarítása még megvalósul, hogy rendezett esztétikus környezetbe várja a nyáron táborozni érkező csoportokat.
Az önkéntes munkába bekapcsolódott a szekszárdi Polip Ifjúsági Iroda által Joanna Kistela lengyel önkéntes, aki szinte minden munkafolyamatot kipróbált, és nagy lelkesedéssel vett részt a programokban. Mivel nagyon tetszett neki a nap, ezért további együttműködést ajánlott fel a szervezetnek.

Közel 80 fő keze munkája nyomán sikerül a tábor felújítását elvégezni, amely az önkéntesek által elvégzett munka illetve a támogatásból beszerzett anyagok értéke piaci viszonyok között több millió forintos kiadást jelentett volna a fenntartónak.
A középiskolásoknak az érettségi megszerzéséhez már kötelező önkéntes munka részben teljesülhetett illetve az önkéntesek között többen a foglalkozást helyettesítő támogatás megtartása érdekében végeztek közösségi munkát. Volt olyan szülő is, aki azért önkénteskedett, hogy gyermeke a nyár során szebb, esztétikusabb helyen táborozzon.

Köszönjük mindazoknak a vállalkozásoknak és magánszemélyeknek a támogatását, akik a tábor megvalósításához munkájukkal vagy adományukkal hozzájárultak!

Támogatóink: Danubia-Frucht Szövetkezet, Hungária Takarék, Aranyeső Kft., Európa Pékség, Anda Kft Hucker Festékbolt.

A 2013. évi hivatalos és felújított tábornyitó május 17-én az első táborozókkal, a bajai csoporttal együtt lesz.


A beszámoló letölthető PDF formátumban is.

2013. május 9.

ÉRTED Önkéntes Program Izzító napja 2013. május 17.-én kerül megrendezésre a Váraljai Ifjúsági Táborban, amelynek a szezonnyitója is egyben.
Program:
14:30 óra: Köszöntőt mond Dudás Olga projektvezető, valamint tájékoztatást ad az önkéntességről
15:00 óra: Paintball bemutató
16:00 óra: Íjászat bemutató
17:00 óra: Zumba bemutató
18:00 óra: Esti tábortűz gitárkísérettel
A hangulatért felelősek Huszti Gábor és Schnieder Márk a Sonic Rise együttes tagjai.

Szeretettel várunk mindenkit!
A meghívó letölthető PDF formátumban is.

2013.április 30.

Az Európai Unió által támogatott ÉRTED Önkéntes Program keretében a Laurus Alapítvány és konzorciumi partnere 2013. május 13-17-ig a Váraljai Ifjúsági Tábor felújítási részmunkáit önkéntesek foglalkoztatásával végzi el.

Cél: A tábori szezon előtt a házak külső festése, a tábor területének csinosítása.

Várunk mindenkit, aki a gyerekek táborának csinosításáért, felújításáért önkéntes munkát vállalna. A jelentkezéseket Dudás Olga a 20/3944459-es számon vagy duolgi[kukac]gmail.com e-mail címen, vagy Ferenc Veronika a 70/2672784-es telefonszámon és a hercencula[kukac]gmail.com e-mail címen várja. Lehetőség van arra, hogy a tábor idején jelentkezők az éjszakát térítésmentesen a táborban töltsék. Délelőtt és kora délután végezzük a felújítási munkákat, délután és este, ha igény van rá a táborozók részére szabadidős programot biztosítunk. A felújításhoz szükséges anyagokat, eszközöket rendelkezésre bocsátjuk. Az önkéntes munkát végzők részére étkezést biztosítunk. Pénteken tábornyitót tatunk tábortűzzel és meglepetésekkel!

Várunk mindenkit az önkéntesek csapatában!

Várjuk az önkéntes munkához, vagy az önkéntesek részére a felajánlásokat is, ha valaki így szeretné támogatni a programot.
Felajánlható:
- az önkéntesek részére ásványvíz, üdítő, étkezés, helyszínre szállítás
- a felújításhoz: festőeszközök, szerszámok, védőruha festéshez
- vállalkozások részéről akár 1-1 napos szakmunka

Az önkéntes munkavégzés jelentkezéseit illetve egyéb felajánlásaikat kérjük, május 13-ig juttassák el hozzánk annak érdekében, hogy a munkák ütemezhetőek, a feltételek biztosíthatóak legyenek.

Tegyünk együtt a gyermekeink táboráért, mert segíteni jó!
A felhívás letölthető PDF formátumban is.

Önkéntes foglalkozása a Csillagrózsa tanodában

Baricz Róbert önkéntes felajánlása nyomán az ÉRTED Önkéntes Program keretében a váraljai Csillagrózsa Tanoda diákjai megismerkedhettek a középkori harci viseletekkel, eszközökkel, azok használatának hajdani módjával és a harcmodorral.
A gyerekek fel is próbálhatták a sisakot és az önkéntes által készített páncélinget is.
Mivel a gyerekek érdeklődéssel ismerkedhettek az eszközökkel és szeretnének szabadtéren is kipróbálni például a visszacsapó íjat, így Baricz Róbert vállalta, hogy újabb foglalkozásokat tart a tanoda diákjainak.

Köszönjük az önkéntes felajánlást és az érdekes foglalkozást Baricz Róbertnek!

A beszámoló PDF formátumban is letölthető.

2013. március 5.

„Az Ifjúsági Unióval és az Újra Dolgozni Tolnában Egyesülettel tapasztalatcserére került sor 2013. március 5-én, amikor a hasonló projektet bonyolító szervezetek megosztották egymással tapasztalataikat.”

Civil Önkéntes Pont Bonyhádon

Civil Önkéntes Pont működtetését kezdte meg Bonyhádon az Aparhanti Független Roma Egyesület és a Laurus Alapítvány.
Dudás Olga, az alapítvány vezetője elmondta, hogy az ÉRTED - Önkéntes Program az EU-s TÁMOP pályázat nyertes projektje. Az irodát felkereshetik azon intézmények és szervezetek, amelyeknek önkéntesek segítségére van szüksége, de nagyon sok magánszemély is fordul hozzájuk.
Utóbbiak érdeklődésének egyik oka a segíteni akarás, de sokaknak azt a lehetőséget tudják biztosítani, hogy az önkéntes munkával eltöltött igazolt 30 nap révén jogosultságot szerezzenek a szociális ellátásra.

2013.01.14-ei rádióinterjú: itt meghallgatható »

Támogatók

Látogatóink 2014. március 15-től, eddig 75367 oldalunkat tekintették meg.

© MBM Stúdió, 2012. Utolsó módosítás: 2023. November 10. Friday